Bezoek Montessorischool Valkenbos

Bezoek Montessorischool Valkenbos

Op 20 maart 2017 heeft de bovenbouw van de Montessorisschool Valkenbos een bezoek gebracht aan de Moskee Anware Mustafa. De school had hiervoor al vier andere gebedshuizen bezocht. 

De moskee was het laatste gebedshuis die ze bezochten. In twee groepen van ongeveer 60 kregen de leerlingen in 1 uur een uitleg over de Islam en een rondleiding door het gebouw.

Om 9 uur werd de eerste groep van 60 leerlingen ontvangen, bestaande uit de groepen 6, 7 en 8. Om 10 uur kwam de tweede groep van 60 leerlingen, ook van de groepen 6, 7 en 8, de eerste groep aflossen. Ze werden in de multifunctionele ruimte ontvangen en kregen uitleg over de Islam. Tijdens deze sessie mochten ze vragen stellen, en dat deden ze ook massaal. De kinderen hadden heel veel vragen die bijna allemaal direct beantwoordt konden worden. Omdat de sessie maar een half uur duurde kon een aantal  vragen niet beantwoordt worden maar tijdens de tweede sessie in de gebedsruimte  is dat alsnog gebeurd.

Na de uitleg in de multifunctionele ruimte werd de groep in drie kleinere groepen verdeeld. De leerlingen kregen een rondleiding en in de gebedsruimte op de tweede etage kregen ze meer uitleg over de Islam en mochten ze nog meer vragen stellen. Ook hier werden er heel veel goede vragen gesteld. Het was heel leuk om te zien dat de leerlingen allemaal heel enthousiast waren en aantekeningen maakten van de antwoorden op hun vragen. De leerlingen hadden zich goed voorbereid op hun bezoek aan de moskee, waarvoor onze complimenten.

De twee uren dat de kinderen op bezoek waren is voorbij gevlogen, maar ze hebben genoeg informatie meegekregen. Enkele leerlingen gaven aan dat dit bezoek veruit de leukste was van alle vijf gebedshuizen die zij bezocht hadden. Aan het eind van de rondleiding kregen de leerlingen een bekertje frisdrank aangeboden. Als dank voor de gastvrijheid kregen wij een bosje bloemen en chocolade van een van de leerkrachten. Namens het bestuur van de moskee hebben wij aangegeven dat de moskee beschikbaar is als de school zou besluiten om weer langs te komen.