Doneren

U kunt op verschillende manieren doneren

Donatie

Hidden

Volgende stappen: een betaal add-on installeren

Om donaties via dit formulier te accepteren moet je een van onze betalings add-ons installeren. Bezoek de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/blog/payment-add-ons) voor meer informatie over je betalings add-ons. Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.
Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Soort donatie(Vereist)
Donatiebedrag(Vereist)
Betaalmethode*
Hidden

Creditcard

Vervang dit veld waar mogelijk door een veld dat specifiek is voor je betaal gateway.

Doneren kan op verschillende manieren in de Islam

In de Islam zijn er veel verschillende soorten donaties. Wilt u ook graag doneren dan kunt u dat ook bij Moskee Anwar-E-Mustafa doen.

Zakat-ul-Mal de verplichte donatie

Zakat komt uit het Arabisch en betekent puurheid of het zuiveren van zichzelf. Rijke moslims zijn verplicht om een bepaald deel van hun rijkdom te schenken. Op deze manier “zuiveren” ze hun eigendommen en ondersteunen ze mensen in nood. Veel moslims doneren hun zakat tijdens de ramadan omdat ze geloven dat goede daden vooral tijdens de vastenmaand worden beloond. De meeste moslims doen dit voor de Eid, het feest aan het einde van de Ramadan. Zakat is een van de vijf pijlers van de Islam.

Sadaqa Jarijah de vrijwillige donatie

Het woord sadaqa komt ook uit het Arabisch en betekent “waar zijn” of “rechtopstaand zijn”. Met sadaqa verwijzen moslims naar een liefdadige en vrijwillige donatie. Het is geen plicht. Een bijzondere vorm van sadaqa is de sadaqa Jarijah. Jarijah betekent “eeuwigdurend” of “stromend”. Hierbij verwijzen moslims naar een doorlopende donatie, bijvoorbeeld een bepaald bedrag per maand dat aan een liefdadigheidsorganisatie wordt gedoneerd. Er is een zeer bekend gezegde van de Profeet (v.z.m.h.) over deze bijzondere vorm van donatie: “Wanneer een persoon sterft, wordt hij gescheiden (van de verdienste) van zijn daden, behalve in drie (gevallen): een sadaqa die doorgaat (sadaqa jarijah), kennis die voordeel brengt, en een oprecht nageslacht dat voor hem bidt”.

ANBI status

Voordeel ANBI status voor donateurs

Wij zijn een ANBI en als zodanig zijn giften aan onze stichting binnen de grenzen van de wet aftrekbaar bij de inkomstenbelastingaangifte. Ook bedrijven kunnen giften aftrekken.

U kunt onze ANBI status verifiëren bij de Belastingdienst.

Ga naar de website van de Belastingdienst. Klik op onderstaande link.

Vervolgens dient u de naam van de Instelling en de vestigingsplaats in te vullen.
Als u deze 2 gegevens invult krijgt u het resultaat.

Instelling: Stichting Welzijn voor Moslims
Vestigingsplaats: Den Haag