Wereldreis door eigen stad 2017

Wereldreis door eigen stad 2017

Op 19 maart 2017 had de Moskee Anware Mustafa zijn deuren opengesteld voor de wereldreis door eigen stad. Iedereen kon een kijkje komen nemen in de moskee tussen 12:00 en 17:00 uur. 

De deelnemers aan de wereldreis door eigen stad konden kiezen uit verschillende routes vol bijzondere en kleurrijke plekken die Den Haag rijk is. De belangstelling was heel erg groot waardoor de moskee over de dag verspreidt ongeveer 100 personen heeft mogen ontvangen.

Wereldreis door eigen stad is een initiatief van de gemeente Den Haag en werd voor de 22ste keer gehouden. Tijdens de wereldreis door eigen stad was het mogelijk om een kijkje te nemen in de moskee. De bezoekers werden ontvangen met een kopje koffie of thee en kregen een algemeen praatje te horen over het ontstaan van de moskee. Daarna kregen ze een rondleiding door het gebouw, met als klap op de vuurpijl de gebedsruimte op de tweede etage.


De meeste bezoekers waren nog niet eerder in een moskee geweest en hebben speciaal aan de wereldreis door eigen stad deel genomen om de moskee te bezoeken. Een enkele bezoeker gaf aan in de buurt te wonen, maar niet te weten dat er een moskee in de buurt was. Uit de gestelde vragen bleek dat de kennis over de islam vrij gering was. Gelukkig hadden de bezoekers veel vragen te stellen en deze zijn zo goed mogelijk beantwoordt door de begeleiders vanuit de Moskee. Hopelijk hebben de gegeven antwoorden bijgedragen aan een beter beeld en kennis van de Islam.


Aan het eind van elke rondleiding van een groep van ongeveer 10 personen kregen wij alleen maar positieve reacties. De bezoekers hadden zo een gastvrije ontvangst niet verwacht waarbij ook nog al hun vragen, op een voor hen bevredigende wijze, beantwoordt zijn. De meesten hadden geen idee hoe een moskee er van binnen uitzag. Het werd zeer op prijs gesteld dat wij de mensen de mogelijkheid hadden geboden om de moskee te mogen bezoeken. Kortom, het was een zeer geslaagde middag zowel voor de bezoekers als de begeleiders van de moskee en hopelijk kunnen we bij de volgende wereldreis door eigen stad nog meer bezoekers verwelkomen in onze moskee.